Asuntomessut 2018
Pori

Hybridisauna ja luonnollista designia Porin asuntomessuilla

Tämän vuoden asuntomessuilla esittelimme saunomisen uusinta teknologiaa ja muotoilua Luoto-messukohteessamme Porin Asuntomessuilla 6.7.-5.8.2018.

Modernissa hirsitalossa saunotaan sisä- ja ulkosaunoissa

Luodossa yhdistyy moderni arkkitehtuuri ja perinteiset rakennusmenetelmät. Perinteiden ja uuden teknologian yhdistäminen näkyy myös talon saunojen suunnittelussa. Päärakennuksessa saunotaan Sentio by Harvian hybridisaunassa ja pihalla rentoudutaan Harvian Solide -pihasaunassa.

Kaksi saunaa, kolme eri tapaa saunoa

Kohteen saunakokonaisuudesta uniikin tekee saunojen monikäyttöisyys. Päärakennukseen valittiin juuri markkinoille tullut Sentio by Harvian hybridisaunakokonaisuus, jonka ansiosta perinteinen sähkösauna ja infrapunasauna voidaan yhdistää samaan tilaan.

Hybridisauna on luotu tuomalla Sentio by Harvian Concept R Combi -kiuas ja infrapunasäteilijä samaan saunatilaan.

”Kiinnostuimme infrapunasaunasta etenkin hyvinvoinnin ja palautumisen näkökulmasta. Päärakennuksen saunassa voi auttaa infrapunan lämmössä lihaksia palautumaan urheilun jälkeen tai nauttia perinteisen saunan pehmeistä löylyistä. Pihasaunaan uima-altaan äärelle mahtuu puolestaan isompikin joukko rentoutumaan ja viettämään aikaa.”

– Janne Vilponen, talon rakennuttaja

Tekniikalla käyttömukavuutta ja turvallisuutta

Talon suunnittelussa punaisena lankana on ollut turvallisuus, ja rakennuttajat ovat halunneet tehdä itselleen terveen, selkeän ja helppohoitoisen kodin. Käyttömukavuutta tuomaan päärakennuksen saunaan on valittu Harvia Pro 3 -ohjauskeskus, joka mahdollistaa myös saunan etäkäytön.

”Saunan suunnittelussa huomiomme turvallisuuden ja käyttömukavuuden. Tämä näkyy saunojen yksityiskohdissa kuten portaiden matalassa profiilissa sekä valituissa teknologisissa ratkaisuissa. Ohjauskeskuksen kautta päärakennuksen saunaan tulee tarvittavat turvalaitteet”, Vilponen tarkentaa.

Selkeä muotoilu sopii modernin hirsitalon ilmeeseen

Concept R Combi -kiuas ja Harvian Solide-lauteet muodostavat raikkaan modernin saunakokonaisuuden päärakennuksen saunaan. Sama skandinaavinen muotoilu jatkuu pihasaunassa allas- ja rentoutumisalueella, johon on valittu Harvia Solide Outdoor -sauna.

Concept R Combi -kiuas.

”Sauna on meille rentoutumispaikka, jossa vietetään aikaa yhdessä. Lauteita ja saunasisustusta valitessa kiinnitimme huomiota ulkonäön lisäksi siihen, että lauteilla on riittävästi tilaa rentoon oleskeluun. Ulkosaunan lauteille mahtuu hyvin 5-6 saunojaa”, lisää Vilponen.

Mökkitunnelmaa kaupunkikodin ulkosaunaan tuo Harvian Legend Duo -puukiuas, joka lämmitetään ulkoapäin – takkatulen ääressä voi vaikkapa jäähdytellä saunan jälkeen.